Font de Miquel

Coordenades de la font: 41º50’45”N - 2º23’36”E

Agost 2012
Agost 2012

La Font de Miquel fou patrocinada per un dels insignes estiuejants que pujaven a Viladrau, de nom Miquel. Si mireu amb atenció la dovella central del arc on esta emmarcada la font, podreu entreveure la data de la primera construcció: 1905 (modificada al 1937).

Octubre 2014
Octubre 2014

Al 1913 el doctor Ariet (al seu llibre Topografia Mèdica de Viladrau) ens explica que la placeta original de la Font de Miquel “és voltada d’arbres i seients, que serveixen per a reposar-hi els vianants quan tronen de la passejada i volen beure de l’aigua fresca que, com ansa de transparent crestall regalima de l’esquei viu

Juliol 2010
Juliol 2010

La font és la peça més destacada de la gran plaça circular quasi centrada a l'antic camí que puja cap a la Vila i Sant Marçal.

Venint del poble ara aquest camí rep el nom de Carrer Torreventosa, i després de la plaça, el de Passeig de Ramón Bofill. D’aquesta plaça també es a destacar el banc circular corregut que acompanya el mur, i els plataners que donen una benvinguda ombra a l’estiu.

Juliol 2010
Juliol 2010

La font és a un nínxol soscavat amb un arc de mig punt al mur de pedra amb un senzill pedró que tan sols conté el nom de la font i l’any de la construcció en nombres romans.

Maig 2013
Maig 2013

El broc és la boca d’un animal fantàstic, que vessa la seva aigua a una gran pica a nivell de terra, on els nens poden jugar amb ella. Acompanyant la font hi ha dos humits bancs dins del nínxol.

Desembre 2012
Desembre 2012

La primitiva font es va millorar al 1937, aprofitant l’ampliació del carretera cap a Sant Marçal, i diuen que es va contractar a tota la gent necessitada del poble com a mesura d’ajut en temps de penúria.

Agost 2014
Agost 2014

L’original Font de Miquel fou patrocinada pel propietari de la casa situada en el nº2 del passeig Ramon Bofill anomenada “Pujol del Poble”. La família Pujol era propietària del “Pujol de Muntanya” i del “Pujol del Poble”. En aquesta darrera mansió podeu veure encara una jàssena a la porta principal amb la data 1855 i a banda i banda els noms Ygnasi Pujol i Ambros Pujol.

Agost 2015
Agost 2015

Com els agrada als nens anar a la Font de Miquel! La Laia cada dia vola anar a beure aigua de la Font de Miquel, i l’Eloi quan es desperta cada jornada pregunta a quina font anirem d’excursió avui. Sort que en tenim quasi dos centenars de fonts a Viladrau!

 

Setembre 2016
Setembre 2016

Mireu que n’és de bonica la font de Miquel que els nens hi juguen al seu voltant, els joves enamorats hi passegen, els adults d’arreu de la comarca venen a buscar la seva aigua per beure durant tota la setmana, i la gent gran gaudeix de l’entorn sota l’ombra dels plataners.

205 Fonts de Viladrau i rodalies