Font de Montserrat

Coordenades de la font: 41º50’50”N - 2º23’30”E

Juliol 2010
Juliol 2010

La font és situada a la cantonada del carrer Sant Marçal amb C/ Torreventosa, tot i s’accedeix a la placeta des del Passeig de la Pietat.  Rega un imponent faig que presideix una coquetona placeta amb gespa i un agradable banc corregut.

Juliol 2010
Juliol 2010

En un dels monòlits de pedra hi ha una placa repujada amb el rostre de la moreneta, dos balladors de sardanes i els dos primers versos del poema de Verdaguer “L’emigrant” (no hi cabia sencera?):

 

Dolça Catalunya,

Pàtria del meu cor,

Quan de tu s’allunya,

d’enyorança es mor.

Juny 2014
Juny 2014

La font va ser patrocinada per Viladrau i Amics de l’Aplec de Matagalls l’any 1981, dedicada a la patrona de Catalunya. Fou inaugurada pel conseller adjunt a la presidència de la Generalitat Miquel Coll i Alentorn.

Juliol 2014
Juliol 2014

Diu la llegenda que la primera imatge de la Mare de Déu la van trobar uns pastorets dins una cova l'any 880. El bisbe va intentar traslladar la imatge fins a Manresa, però degut a la impossibilitat de portar a terme això ho va interpretar com el desig de la Mare de Déu de romandre al lloc en què se l'havia trobat, on va manar que hi construïssin l'ermita de Santa Maria, origen del monestir actual.

205 Fonts de Viladrau i rodalies