Font Segalàs

Coordenades de la font: 41º50’48”N - 2º23’03”E

Desembre 2014
Desembre 2014

La Font Segalàs és ubicada en un nínxol de pedra dins del mur de contenció de la carretera d’entrada a Viladrau, per sobre de l’accés al mas Segalàs, ara reconvertit en casa rural. L’aigua que raja del broc procedeix d’unes mines situades a l’altra costat de la carretera.

Abril 2015
Abril 2015

Mas Segalàs és un mas dedicat actualment a la ramaderia vacuna als afores de Viladrau, tot i que ha reconvertit l’antiga pahisa i l’edifici del primitiu forn en allotjament rural per a gaudi dels seus estadants.

 

Desembre 2014
Desembre 2014

Mas Segalàs frueix d’una magnifica vista del Sot dels Vernets en la seva confluència amb el Sot de Segalàs, la Serra de Rosquelles a primer terme, i de les Tres Maries i el Matagalls mirant a migdia.


Gener 2015
Gener 2015

En alguna guia també apareix escrit com Segalars. Al llibre del dr. Ariet apareix una “Font Nova o de Segalars” que sembla que faria referència a la font original. En Ferran Tolosa en els seus llibres també nombra una font perduda amb aquest nom, però situada prop de Cortils.

Desembre 2014
Desembre 2014

Cal no confondre aquesta deu d'aigua amb la Font de la Merleta, també anomenada Font del Corral de Segalars, situada a l’antic camí de Viladrau a Sant Marçal.

Juliol 2015
Juliol 2015

Com que un “segalar” és un camp de sègol, la font potser estava originalment rodejada de camps d’aquesta planta herbàcia de la família de les gramínies, ideal perquè el sègol pot germinar fins a -1°C i madurar a una temperatura inferior als 12°C, atributs que li permeten ésser cultivat en aquells llocs on el blat no ho pot ser.

205 Fonts de Viladrau i rodalies