Font dels Vernets

Coordenades de la font: 41º50’44”N - 2º23’19”E

Juny 2014
Juny 2014

La Font dels Vernets es troba al parc infantil que ressegueix el carrer Guerau de Liost fins a Mas el Torrent, entre el carrer de l’Aulet i l’Av. Montseny.

Agost 2007
Agost 2007

Quan es va inaugurar la font al 22 de juliol del 2006, un rètol de metacrilat collat a la pedra portava el nom de la font i la data.

 

Abans de l'acte de inauguració es va portar a terme una lectura de llegendes de dones d'aigua, i la presentació del conte de l'Arbre Nen.

 

 

Juliol 2010
Juliol 2010

La font és situada davant del Mas el Torrent. Antigament, algunes vegades anomenada Font de l’Aigua, suposo  perquè aquesta font té els tres elements bàsics del Montseny: aigua, arbres i pedres; l’aigua hi brolla d’entre un tronc de castanyer i un pedró de granit.

Agost 2009
Agost 2009

La font esta a l’ombra d’un jove til·ler que acompanya a dos altres magnífics exemplars (un d’ells trasplantats per iniciativa de Ramon Calm arran de les obres d’urbanització de la zona) que presideixen de forma harmoniosa la placeta de jocs infantils on esta situada.

Novembre 2012
Novembre 2012

La font rep el nom del nou veïnat urbanitzat a les darreries del segle XX, topònim que alhora recorda els verns que hi havia en aquesta zona d’horts al voltant del torrent que baixava del poble.

Novembre 2014
Novembre 2014

A l'actual veïnat dels Vernets hi havien noms, ara oblidats per la urbanització, que ens expliquen com era aquesta zona: l’aulet d’en Pinyat, els horts d’en Quildo, el terreny de can Pic, la bassa dels Capellans, el camp del Forn, la bassa del Comú....

Octubre 2015. 4th L.Cohen Walking Weekend
Octubre 2015. 4th L.Cohen Walking Weekend

No el cerquis pas

als rierols dels cims, 

tan inconstants 

i tan freds per un déu. 

No hi haurà als rius irats 

esquinçalls del seu cos 

ni en trobaràs la sang 

als còdols vora mar.

A l’oceà, salabrós i escalfat,

és on davalla,

pels estimballs de l’aigua calmosa i verda.

Novembre 2016
Novembre 2016

Leonard Cohen (Mont-real, 21 de setembre de 1934 - Los Angeles, 7 de novembre de 2016) fou un poeta i novel·lista, conegut especialment per la seva faceta de cantautor. Les lletres de Cohen són molt emotives, on els seus eixos temàtics són l'amor, la religió i les relacions de parella. Cohen cantava amb una veu peculiarment greu. La setmana de la seva mort, van aparèixer rams de flors i una foto ala font dels Vernets, on a l’octubre 2015 s’havia celebrat la 4th Leonard Cohen Walking Weekend.

 

Novembre 2017
Novembre 2017

Des de la font dels Vernets es pot fer una magnífica excursió per les fonts de la vall de la Sala, com la que varem fer amb la secció excursionista del Centre Cultural La Massa de Vilassar de Dalt.

205 Fonts de Viladrau i rodalies